Identificarea pericolelor si evaluarea riscurilor pentru fiecare componenta a sistemului de munca (executant, sarcina de munca, mijloace de munca, echipamente de munca si mediul de munca pe locuri de munca/posturi de lucru ) si stabilirea masurilor tehnice, organizatorice si sanitare specifice.
Elaborarea şi actualizarea planului de prevenire şi protecţie.
Elaborarea de instrucţiuni proprii pentru completarea şi/s-au aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă, ţinând seama de particularităţile activităţilor ale unităţii/întreprinderii, precum şi ale locurilor de muncă/posturilor de lucru.
Propunerea atribuţiilor şi răspunderilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, ce revin lucrătorilor, corespunzător funcţiilor exercitate, care se consemnează în fişa postului, cu aprobarea angajatorului.
Efectuarea instruirii introductiv generale in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Întocmirea unui necesar de documentaţii cu caracter tehnic de informare şi instruire a lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Elaborarea tematicii pentru toate fazele de instruire, stabilirea periodicităţii adecvate pentru fiecare loc de muncă, asigurarea informării şi instruirii lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi verificarea cunoaşterii şi aplicării de către lucrători a informaţiilor primite.
Elaborarea programului de instruire-testare la nivelul întreprinderii şi/sau unităţii.
Asigurarea întocmirii planului de acţiune în caz de pericol grav şi iminent, conform prevederilor art. 101- 107 din Normele metodologice de aplicare a legii nr. 319/2006 şi asigurarea ca toţi lucrătorii să fie instruiţi pentru aplicarea lui.
Evidenţa zonelor cu risc ridicat şi specific prevăzute la art. 101-107 din Normele metodologice de aplicare a legii nr. 319/2006.
Stabilirea zonelor care necesită semnalizare de securitate şi sănătate în muncă, stabilirea tipului de semnalizare necesar şi amplasarea conform prevederilor HG nr. 971/2006 privind cerinţele minime pentru semnalizarea de securitate şi/s au sănătate la locul de muncă.
Evidenţa meseriilor şi a profesiilor prevăzute de legislaţia specifică, pentru care este necesară autorizarea exercitării lor.
Informarea angajatorului, în scris , asupra deficienţelor constatate în timpul controalelor efectuate la locurile de muncă şi propunerea de măsuri de prevenire şi protecţie.
Întocmirea rapoartelor şi/s au a listelor prevăzute de HG 1425/2006, emise în temeiul art. 5 1 alin. (1) lit. b) din legea nr. 319/2006, inclusiv cele referitoare la azbest, vibraţii, zgomot şi şantiere temporare şi mobile.
Identificarea echipamentelor individuale de protecţie necesare pentru pos turile de lucru din societate şi întocmirea necesarului de dotare a lucrătorilor cu echipament individual de protecţie, conform prevederilor HG nr. 1048/2006 privind cerinţele minime de s ecuritate şi sănătate pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie la locul de muncă.
Participarea la cercetarea evenimentelor conform competenţelor prevăzute la art. 108 - 142 din Normele metodologice de aplicare a legii nr. 319/2006.
Întocmirea evidenţelor conform competenţelor prevăzute la art. 108- 142 din Normele metodologice de aplicare a legii nr. 319/2006.
Elaborarea rapoartelor privind accidentele de muncă suferite de lucrătorii din societate, în conformitate cu prevederile art. 12 alin (1) lit. d) din legea nr. 319/2006.
Urmărirea realizării măsurilor dis puse de către inspectorii de muncă, cu prilejul vizitelor de control şi al cercetării evenimentelor.
Colaborarea cu lucrătorii şi/s au reprezentanţii lucrătorilor din societate, medicul de medicina muncii, în vederea coordonării măs urilor de prevenire şi protecţie.
In domeniul constructiilor, coordonarea SSM a santierelor mobile si temporare conform HG-300/2006
intocmirea planului propriu de securitate si sanatate in munca (SSM)
verificarea modului de respectare a planului propriu in santier
deschiderea, completarea si actualizarea Registrului de Coordonare
intocmirea rapoartelor referitoare la situatia securitatii si sanatatii in munca (SSM) pe santier, neconformitati constatate si masuri de remediere
participarea la sedintele de coordonare SSM referitoare la activitatile santierului
avizarea planurilor proprii ale subantreprenorilor
instruirea angajatilor, conform tematicii periodice, in functie de nivelul lucrarilor
alte activitati specifice coordonarilor de santier
Usamos cookies para analizar el tráfico del sitio web y optimizar tu experiencia en el sitio. Al aceptar nuestro uso de cookies, tus datos se agruparán con los datos de todos los demás usuarios.